هزاره دوزی یکی از صنایعدستی دیرینه مادربزرگهای ابرکوهی بوده که امروزه با تلاش گروهی از بانوان این شهرستان احیا شده است.
به گزارش فیلم چ از ابرکوه، جوان ابرکوهی که همواره در پی کنکاش در تاریخ کهن شهر خود بوده و تاکنون آثار ملموس و ناملموس بسیاری را احیا کرده است، این بار در آموزشگاه دسواره به یکی دیگر از صنایعدستی زادگاه سرو کهنسال، جانی تازه بخشیده و با همکاری تعدادی از بانوان هنرمند، «هزاره دوزی» را آموزش میدهد.
حامد اکرمی،مدیر آموزشگاه صنایع دستی در ابرکوه به خبرنگار فارس اظهار کرد: مادربزرگهای ما در گذشته از آنچه ظاهراً دیگر قابل استفاده نبود و باید دور ریخته میشد، صنایعدستی منحصر به فردی تهیه میکردند که کاربردهای مختلفی نیز داشته است.
وی افزود: آنان هرگز خرده پارچههای حاصل از خیاطی که در اصطلاح ابرکوهی به آن جُل یا سرچین میگفتند را دور نریخته و با صرف کمی خلاقیت و هنر، آن را به رو پشتی، زیر قابلمهای، پادری و رو قندانی یا شکلات خوری، روی درب قوری و چشم نظر حجله عروس و … تبدیل میکردند.
مدیر آموزشگاه دستواره گفت: هزاره دوزی به این صورت است که تکه پارچهها را ابتدا به شکل مربعهای یکسان برش زده و با دولایه تا زدن آن را به صورت سهگوش درمیآوردند. سپس این پارچههای مثلثی شکل را در کنار هم بر روی پارچهای دیگر که به شکل مربع و یا بیضی یا گرد بود میدوختند و به هم وصل میکردند.
پایان پیام/ف
No responses yet